.

Genor Clover <33

Nu kommer bilderna på mig och Knatte! =D Det var lite disigt och mörkt, så endel bilder blir lite brusiga ^^














Galoppombyte xD Mobba inte skänklen! =F








Finast <33


Trick xD hehe






Sticker snart till stallet. Ska göra iordning Knatte inför hoppträningen i kväll. Det har bara gått en vecka men känns som en evighet sen man var på ridskolan. Ska bli kul att hoppa lite ^^ Men först ska jag plugga en snabbis.
Njut av bilderna och kommentera =D Alla bilder är tagna av Diana med min Canon 1000D.
Vi ses =)

2011-02-28 @ 16:12:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag vet.. jag vet...

Jag vet att jag inte har skrivit nått på länge nu... Har inte hänt nått speciellt. Det är lov och har umgåtts med min familj ^^
Knatte har skött sig fint, har tyvärr blivit några dagars ledighet då jag var på andra aktiviteter, inte haft tid eller nån stanns att rida.

I förrgår var det fint väder. Diana och jag red glatt ut i skogen. Vi skulle ta en längre härlig runda som vi inte hade tagit på länge. Men redan i början var det nån som eldade precis brevid grusvägen. Hästarna vägrade gå förbi så vi fick ta en liten omväg ut på åkern brevid.. hihi.
Hästarna blev ganska uppstirriga och lungnade sig inte så mkt... Efter en ganska lång stund hade hästarna lugnat sig lite så vi tog en härlig galopp på en grusväg mellan två upplogade åkrar. Mellan vägen och åkern till vänster var det en liten stenmur och sedan ett ganska stort dike.
Knatte fick lite fnatt och drog iväg en bit framför Livius.  På höger sida av vägen ligger det en stor höbale med vit plast runt. Knatte blir lite rädd och tittar skeptiskt på den medans jag hör Dianas rop en bit bakom mig. Jag vänder mig om och ser Livius halvt hoppa över stenmuren och diket. Han snubblar på den upplogade åkern. Diana han precis få undan det mesta av sitt ben innan Livius landar på sidan. Livius ställer sig snabbt upp och skrittar vilset iväg till Knatte och mig som stod halv nere på åkern en bit bort.

Puh... Vilken dag! Som tur fick Diana bara en stukning, ett svullet smalben och ett enormt blåmärke på ena armbågen... och Livius klarade sig utan några skador.
Gissa vad rädd jag blev när jag såg Livius ramla... Nästan över min älskade syster... Tur att Livius ställde sig upp så fort och att han förljde sin instinkt att komma tillbaka till flocken ( Knatte ).

I går fotade Diana mig på en åker. Eftersom hon inte kan rida så longerade hon Livius i hagen efter jag hade ridit.
Knatte skötte sig så fint! Han gick ner på tyglen och mjuknade mycket efter en stund. Bilderna laddar jag upp i ett annat inlägg =)

2011-02-27 @ 10:45:55 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vår... Vinter

Hejsan. Är det vår eller vinter? Nu snöar det för fullt där ute. Är man förvånad... Kan inte snön försvinna nu! Börjar bli riktigt trött på vädret.  Man får väll stå ut ett tag till med broddar, snö och dom kalla vindarna...

Red en sväng i skogen med Knatte igår, skrittade för det mesta. Det var väldigt halt på dom flesta ställena då alla vattenmassor har fryst. Tog bara lite galopp och sen trav där det gick. Han blev inte svettig, men fick upp hans flås iallafall =)
Idag tänkte Diana och jag rida innan Diana sticker till skolan kl halv 1. Men vädret lockar än inte så mycket.. Så vi rider i eftermiddag istället. Vi ska också på en clinic om hästhållning, lösgjordhet på ridskolan kl 6. Ska bli kul =)

Är det några fler som har problem med era stigläder? Köpte nya för några månader sen. Ett par som inte ska töja sig. Men nu är dom ojämna igen... Nån som vet några bra stigläder för en billig peng så kommentera! Har inte lust att köpa ett par för 600 kr... Det är också lite svår att hitta några i brunt läder/färg och i den längden som jag vill ha. Vill gärna inte behöva göra egna hål, för dom blir oftast ojämna...

Ha det bra! =)

2011-02-22 @ 10:51:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag

Hej! Har nu sovit ut =) Blev en lång dag i går, orkade inte skriva ett inlägg då jag kom hem ganska sent.
Följde med Fanny på en lokal hopptävling i kalmar. Alltid lika roligt att vara med, fast längtan att få ta med Knatte blir såklart större ^^
Det gick väldigt bra för Fanny med sin d ponny xD som i höstas var en c ponny. Han är strax över gränsen för c ponny, så nu tävlar dom mot d ponnyerna. Men det stoppar inte Fanny och Månse xD Dom vann LC och gick vidare till omhoppning i LB, tyvärr hoppade dom fel hinder av bara farten. Men det såg väldigt fint ut endån! =)
Tog inga kort, har inte hittat den rätta inställningen till att fota inomhus. Kommentera gärna förslag =)

Knatte fick ledigt i går, kanske inte jättebra. Men tävlingen var inte hårdare än träningarna. Idag sticker jag ut på en runda i skogen. Diana har skola och plugg så hon hinner inte. Själv har man lov! =D Riktigt skönt! Man känner att man behöver det nu när man går i 8an. Mycket prov och läxor =)

2011-02-21 @ 09:31:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tävling

Hejsan svejsan! Har vilat upp mig efter den "tidiga" morgonen xD  Vi gick upp kl halv 7 och åt frukost innan vi åkte till stallet. Rycktningen gick fort och vi åkte ca halv 9 till ridskolan. Det blev en ganska lång väntetid eftersom jag startade sist i båda klasserna. Men det flöt på bra. 
Knatte skötte sig fint. Han hoppade fint och hade en bra frammåtdrivning.


Här kommer Clearounden.

Söte Knattis<33

2011-02-19 @ 16:51:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag =)

Hejsan! I går tog vi en ridtur på en åker i närheten. Vädret var helt okej... lite blåsigt och halt bara. Knatte kände direkt när det var halt och saktade ner ^^. Han tog små säkra steg i galoppen, vilket jag inte är van vid. Han kändes som en riktig dressyrhäst med sina mjuka steg =)
Tog mycket galopp, han blev riktig svettig! Lagom ridtur för att vara två dagar innan tävlingen. I dag ska jag dock bara ta det lungt. Ska jobba honom mycket, mjukgöra och sånt =) Ta nån lugn galopp. Blir tyvärr också på samma äng. Det är för mörkt för att rida ut i skogen. Dom är klara med deras hö vid ca 4...

I onsdags gick det jättebra för Diana! Dom hoppade en liten bana, men tycker att det var lagom med svängar. Alla fick bara hoppa hela banan en gång, dom är 7 stycken i gruppen så dom hinner inte mer =) Livius gjorde sina små bocksprång efter hinderna ibland, men inte lika ofta som förra gången. Höjden landade nog på runt 60-70 cm... =)

2011-02-18 @ 15:45:48 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Transportskydd VS Inga skydd

Tänkte att vi kunde disskutera lite =)

Transportskydd VS Inga skydd

Vad tycker ni? Transportskydd när man transporterar hästen eller inte?
Själv har jag bara dom vanliga benskydden på. Har hört att hästar oftast reser bra utan skydd, eller endast lindor.
Ska man i sånnafall ha underlägg under lindorna.

Skriv vad ni tycker antingen här eller på min bdb =) emmsheterjag.

   
Höga transportskydd ?                             Låga transportskydd ?

 
Lindor ?                                                                                       Underlägg ?


Benskydd ?


2011-02-16 @ 14:28:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sjuk....

Hej. Hoppträningen i går gick bra. Han var ganska pigg och glad. Hoppade bana idag också =D Men brutna svängar och andra vändningar, har tyvärr ingen film på det. Några hinder slutade på 1m ^^ Riktigt kul att hoppa lite högre!
Anmälde mig till hopptävlingen som är på lördag. Fanns bara LD som klass, alltså 80 cm, inte 90 com jag hade velat. Hoppar därför 90 cm på clearounden och sen LD =) Blir nog bra ^^
Tyvärr ledde denna kalla kväll till isiga tår, frusna händer och en förkylning -.-' Var hemma från skolan i dag. Har riktigt ont i halsen och huvudvärken kommer och går... Hoppas den ger sig snabbt. Vill vara frisk på lördag och har två prov denna veckan...

Knatte får ledigt idag. Men Diana sa att hon kunde rida honom i morgon innan skolan (hon börjar kl 11). Väldigt tacksam! =)

Nån mer som saknar sommaren...? Jag gör det! Förra veckan såg det så fint ut. Mycket snö hade smält bort, solen sken och milt. Men nej då, vintern är tydligen inte slut än... Ännumer snö kom, den blev kallt och halt.
Brukar inte ha nått imot att det är kallt, men nu längtar jag otroligt till sommarlovet... Ska dessutom utomlands då =D Till Kreta. Ska bli skit skönt! Har inte varit i nått varmt land på några år nu. =)

2011-02-15 @ 16:56:47 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hööks

Vari en sväng på hööks idag ^^ Alltid lika kul! Köpte mycket bra.

 Min efter längtade hjälm =D

 Sadelvagn =)

 Slicksten

Pälsglans

Det var mycket rea på vintertäcken, halvapriset på många fina =o Fast köpte inget för han har redan två fina vintertäcken... Däremot behöver han så småningom ett fodrat regntäcke, men väntar =)

Diana och jag red lite på en äng när vi kom hem. Inte helt nöjd... Knatte var lite tung och sänkte huvudet hela tiden -.- Men det var både hårt och lerigt på vissa ställen så det var inte världens bästa underlag precis ^^

2011-02-12 @ 20:42:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hoppträning

Här kommer en liten film på banan vi hoppade i måndags ^^ ( Förlåt för kvaliten... )

 

Kommentera =) Hinderna är ca 80 - 90 cm höga =)

 

2011-02-12 @ 10:09:41 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sorry...

Har inte skrivit nåt inlägg på länge nu... Ledsen för det. Ska försöka bättra mig =)

Måndag:
Hoppträningen gick bra! Han var ganska pigg och hoppade bra. Diana filmade ganska mycket. Ska bara sätta ihop dom ^^ Filmen kommer snart ut på bloggen!

Tisdag:
Red båda hästarna. Knatte red jag lite på en grusväg i samhället. Det var desutom en stor vattenpöl i slutet på den ^^ Red lungt, bara så han får sträcka på benen efter hoppträningen dagen innan.

Onsdag:
Knatte var ledig.
Livius och Diana var på ridskolan. Gick jättebra! Diana fick mkt mera hjälp denna gången, vilket var bra! =D Hon hade också sporrar. Livius lyssnade därför mycket bättre på henne! Tyvärr filmade jag inte nått =(
Dom använde nästan hela ridhuset, en stor bana som liknade den dom hade förra veckan. Det ända negitiva var att dom inte galopperade så mycket... Men men... Det gick väldigt bra iallfall =)

Torsdag:
Diana och jag red en tur i skogen. Det var halt och hårt, inte så roligt... Blev inte så hårt men dom fick komma ut en runda iallafall =)

Fredag:
Vi red i skogen, mildare idag än igår. Kunde ta mera galopp idag! =D Vi red bla genom vattenmassor. Väldigt kul ^^ Knatte fick in ett litet bocksprång genom en av dom... Kul att han trycker det är kul =)
På väg hem blåste och snöade det mycket. Mindre kul... Är inte vintern slut snart ?

Har lite bättre nyheter också =)
Tävlingarna är nu upp på ridskolans hemsida! Nästa klubbhoppning är den 19/2, om en vecka. Ska hoppa 80 cm clearound och LC. =) Ska bli kul! Skriv om ni också ska dit ^^

2011-02-11 @ 18:41:05 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Våren är här =D

Äntligen ser man tecken på att våren kommer! Snön smälter i en rasande fart, fåglarna kvittrar och solen lyser! Vad man har längtat! Igår Var det superväder! Tog en ridtur själv med Knatte. Riktigt härligt att rida själv i bland, fast inte i längden...
Det hade bildats stora vattenpölar på skogens vägar. Knatte som älskar vatten blev såklart pigg. Vi galopperade en liten bana på vägarna, igenom vattenpölarna. Knatte skötte sig fint!

Idag är det årets femte hoppträning=D Mamma ska komma och titta ^^ Hoppas allt gör bra så man inte gör bort sig xD Hihi. Det ska nog gå bra med Knatte bus.
Ska se till att få med kameran denna gången också =)



2011-02-07 @ 16:40:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndag...

Ja.. Nu är helgen snart slut. Ska till ridskolan i morgon med Knatte =) Femte hoppträningen för i år...
Det har inte hänt nått specielt sen senaste gången jag skrev ett inlägg, men lägger en en sammanfattning.

Onsdag
Diana var på ridskolan med Livius. Denna gången var det mer galopparbete. Dom gjorde en bana med framdelsvändningar, volter och olika gångarter. Men dom är 6 stycken i gruppen... Ganska många. Jag som sitter på läktaren får en känsla av att några elever inte får lika mycket hjälp som alla andra. Kanske behöver inte dom eleverna så mycket hjälp eller så hinner inte ridläraren att titta på alla. Det är synd, eftersom alla betalar för att få hjälp och utvecklas. 


Torsdag
Red en runda med Fanny i skogen. Härligt! Det var blött och lite blåsigt. Både Knatte och Fannys ponny Månse fick lite fnatt och drog en bit. Knatte snubblade då ett par gånger i den tunga snön. Då tog jag tag i honom och satte mig tungt ner i sadeln som han började lyssna på mig igen.

Fredag
Kunde inte rida för jag var hos frisören och färgade håret ^^

Lördag
Var inne i Kalmar med en kompis så kunde inte rida. Diana tänkte rida en tur ute i samhället med Knatte, men av någon anledning var Knatte helt crazy! Han började stegra och vända tillbaka. Diana skrittade honom iallafall lite =)
Vet inte ifall det var blåsten som stirrade upp honom. Han har också varit ledig dagen innan... Vet inte vad som for i honom men hästar har sina dagar precis som människor ^^

Ha en trevlig söndag!

2011-02-06 @ 11:36:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vilket minne man har...

Hehe... Har helt glömt att skriva ett inlägg... Har tänkt på annat, men nu kommer en sammanfattning om måndag kväll.

Hoppträningen i måndags gick jättebra =D Han var pigg och glad, men han är alltid lite småseg i början.
Vi tränade på svängar och att ha små steg, också att hoppa snett över hinder ^^ Skit kul!

Här är en övning vi gjorde.

Började på fyrkanten nere vid C ( hindret längs åt vänster ). Hoppade dom tre hindrerna som låg placerade en bit innanför väggen.
Där fick man krama på yttertyglen samtidigt som man sköt bak ytterskänklen och driva en aning, men hålla emot med innerskänklen i svängarna.
När man hoppat det tredje hindret på höger långsida svängde man snett imot oxern på medelinjen och hoppade snett över det. Man fick ha mycket eftergift eftersom dom måste hoppa extra långt. Fortsatte till höger längsmed kortsidan vid A och svängde sedan tillbaka på oxern fast åt andra hållet, fortfarande snett på.

2011-02-02 @ 16:17:47 Permalink Rid träningar/övingar Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0