.

Halloj =)

Hejsan! Sitter nu en stund framför datorn innan jag ska plugga en stund. Sen bär det av till stallet och göra iordning Knatte tills årets fjärde hoppträning =D Dianas pojkvän John ska förlja med och titta =P Dom ska även filma lite, kommer nog förhoppnigsfullt upp på bloggen =)
Ska bara säga att Hööks har 75 kr rea =D Funderar på att köpa en hjälm, min är minst 5 år gamal och väldigt sliten.
Sammanlagt behöver jag bara betala 213 kr. Har ett presentkort på 361 kr och så är det 75 kr rea =)
Säg gärna vilka hjälmar ni rekommenderar. Denna hjälm har fått bra kritik på deras hemsida, och den är väldigt snygg ^^
 

Tycker den ser skön ut vilket den också är, vad jag har känt och hört. Den har en smart funktion på passformen. Vilket jag antar att man kan ha en mössa under på vintern =)



2011-01-31 @ 15:53:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Knatte och hans gamla ägare

Hittade en video på Knatte med sin gamla ägare =) Så roligt att se honom inne på tävlingbanan.





2011-01-30 @ 10:54:07 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Godmorgon =)

Godmorgon =) Eller ja, klockan är snart halv 10 xD
Var nyss hos hästarna och släppte ut dom. Möttes av ett härligt gnägg från dom båda när jag gick in i stallet. Kontrollerade Knattes bogskydd. Det satt lika fint som igår =)
Får se hur ridturen blir idag... Inte så hård. Knatte har hoppträning i morgon och jag har kört ganska hårt dom senaste dagarna. Det blir antagligen en lugn runda i skogen, det tycker dom bäst om =)
Skulle tagit med kameran men glömde den -.-' Får göra det nån annan dag =P
Vad för bilder vill ni se? Sommarbilder? Hoppbilder? Bilder på Diana och Livius? Eller på mig och Knatte? Kom med förslag. Har det mesta på min dator xD

2011-01-30 @ 09:33:41 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hejsan!

Hovslagaren kom idag=) Allt gick som vanligt bra. Vi hann rida en sväng i skogen innan. Knatte var lika pigg som vanligt, han drog iväg lite men lyssnar förstås ^^
Jag trodde att han skulle tagga ner lite efter gårdagens intervall pass, men nedå xD Lika glad i att springa som vanligt! Han gjorde några bocksprång när vi skulle trava av dom på en varsin stig. Busen, jag själv fick ett skratt anfall xD
Hovslagaren berömde Knattes hov kvalite, skönt att höra efter alla hans år =) Han fick nya skor bak men behöll sina gamla fram, dom sliter inte så mycket nu på vintern.
Provade också Knattes nya bogskdd. Han såg inte så nöjd ut xD kanske bara för att Livius stod och stirrade på honom samtidigt =P Men det passade bra =) 

Diana har berättat att en film på Livius fins på Youtube. Nu har jag änligen tagit mig an och letat upp den =) Han ser så fin ut!

Dianas häst Livius och hans gamla ägare. Hopptävling 1.30 m

 http://www.youtube.com/watch?v=gwh_cSihArQ

2011-01-29 @ 17:09:41 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Halloj!

Har inte skrivit nått inlägg på länge nu... Han haft mkt plugg och varit trött, men nu kommer en kort sammanfattning av veckan =)

Måndag:
Hoppträningen gick super! Knatte var mkt piggare, Men man var fortfarande att driva honom ut ur svängarna. Men han var så mycket piggare än första gången=)
Vi hoppad en bana med ganska mkt svängar. Lite brutna svängar och även en trippelbarr =D Som Knatte en gång gjorde ett enormt hopp över ^^ Han fick göra sina älskade "omhoppnings svängar" ^^ hihi. Men höll såklart tillbaka honom lite.

Tisdag:
En rolig runda i skogen med Diana och Livius. Dom var pigga och lite hoppiga ^^ Knatte fick sträcka på benen i dom längre galopperna, bra så han inte blir stel efter gårdagens träning. Snön var en aning blöt vilket fick den att bli lite tung. Hästarna fick då lyfta lite mer på benen, bara bra =)

Onsdag:
Knatte var ledig. De förtjänade han!

Diana och Livius åkte på sin tredje träning, och det var HOPPNING =D Typ hela gruppen kunde inte komma så det var bara tre stycken inklusive Diana. Bra när man hoppar. Diana har bara hoppat Livius i hagen eller i skogen, inte inne på en riktig ridbana så detta skulle bli kul att se! =)
Dom skulle hoppa en kombination på tre hinder med ett språng mellan. Först var det bara travbommar som man skulle rida över, desutom med en hand på huvudet xD Livius visade redan vid bommarna att han tyckte det var skit kul! Haha, han började galoppera över bommarna och efter gjorde han en rad av bocksprång xD Diana satt trottsigt kvar =P
Dom höjde till kryss som dom skulle galoppera in på, men Livius fick komma i trav och sedan landa i galopp. Han är lite större än dom andra. Skulle bli kort inpå det andra hindret om han kom i galopp.
Livius lyssnade bra men fortsatte med sina glada språng efter hindrerna.
Ett av hindrerna längst ut höjdes till ett räcke som sedan bara höjdes och höjdes.
Det slutade på strax under 90 cm =) Diana och Livius skötte sig mkt bra! Livius gjorde stora och fina språng över hindrerna och Diana följde med bra.
Filmade snuttar av lektionen xD Inte bra kvalite eftersom det var mig mobil jag filmade med. Får se om den kommer upp så småning om =)

Torsdag:
Jag skulle in till Kalmar med mamma så Diana var så snäll och red Knatte åt mig =D Hon berättade att han var väldigt het och som vanligt väldigt stark xD Min lilla skrutt ^^

Köpte ett bogskydd till Knatte. Han har fått skav av täcket på bogen. Hoppas detta hjälper.
Köpte även ett par vita ridbyxor på rean =) Typ bara 79 kr eller nått. Mycket nöjd =D

2011-01-28 @ 16:01:37 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trött...

Hej! Nu är jag hemma från skolan. Hade en slapp dag ^^ Skönt efter en helg som denna. Vi åkte kl 7 i lördagsmorgon upp till Gnesta, som ligger en bit utanför Stockholm. Min moster fyllde 50 år så hon hade en fest som ägde rum på lördag eftermiddag. Det kom runt 100 per. Väldigt kul men man blir trött xD
I går förmiddag åkte vi hem till småland igen. Mycket sittande i bil -.-' Men lika kul att träffa släkten som alltid =D
Dianas kompis skötte hästarna undertiden vi var borta. Hästarna mådde så bra när vi kom hem igen =)

Om en stund sticker jag till stallet. Årets tredje lektion väntar =D Hoppas inte det inte kommer 6 transporter efter gruppen idag igen. Dom ska inte vara där då -.-' Får se hur det går.
Knatte har inte varit igång så mycket förra veckan så får ta det lite lugnt i kväll så han inte sträcker sig. Det är inte så halt ute, så det borde inte vara några problem att komma iväg med transporten.

Såg ponnyakuten i går kväll. Intressant att se alla med sina ponnisar ^^ Hoppas dom tar några som verkligen behöver hjälp tex den svarta ponnyn som var vild att lasta ut och in. Shettisen som var svår att sko skulle det vara roligt att få se på lägret. Också några äldre ungdomar och inte bara barn =)
Får se vilka som kommer med nästa vecka.

Kram Emma

Skriv vad du vill se i bloggen =) Bilder, filmer på mig och Knatte. Eller nått annat smått och gått =)
2011-01-24 @ 16:09:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Veckans pryl!

Tänkte lägga upp en "häst sak" varje vecka, skriva lite om produkten. =)

Veckans pryl blir....

Fodrad Skinnhandske CRW

Produkt
: Fodrad Skinnhandske CRW
Försäljare: Hööks, http://www.hooks.se/product.aspx?productid=150496
Pris: 199 kr, special pris nu 99 kr
Info
: Fin skinnhandske med Fleecefoder.Man får bra grepp om tyglen och ytan drar inte till sig smuts och spån m.m. Den drar inte till sig vatten eller fukt. Lagom tjock för en härlig ridtur på vintern.
Rekomenderar: Ja! Har ett par själv och är mkt nöjd!



Ha en trevlig kväll
//Emma

2011-01-21 @ 20:02:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag 21/1

Halloj! Har precis kommit hem från stallet. Diana hade redan gjort iordning hästarna när jag kom hem från skolan, så det var bara att sitta upp och rida xD
Vi hann med en runda i skogen. Härligt! Det var över en vecka sen jag red i skogen... Har saknat det! Knatte var riktigt busig men lyssnade någorlunda =)
Igår tänkte vi rida ett pass i hagen... men... snön var så hård så den nästan bar upp hästarna. Det blev svårt för dom att gå, så vi strittade i ca en 15 min istället. Har blivit en slapp vecka för Knatte. Han blir ledig nu lördag och söndag då vi åker bort till mina kusiner =D Får ta det lite lugnt på hoppträningen på måndag =)

Ifall ni har några frågor om Knatte eller mig är det bara att kommentera så svarar jag på dom =)
Här kommer lite info om oss ^^

Mig:
Namn: Emma Åkesson
Född: 1996
Längd: ca 160
Familj: Mamma, bror och syster
Andra djur: Två katter
Ursprung: Import från Irland
Knatte:
Namn: Genor Clover
Född: 1991
Höjd: 148 cm
Info: En pigg och glad häst som alltid vill ha kul. Man ska inte bry sig om hans ålder, han är lika pigg och "fräsch" som en 10 åring. Men har såklart hänsyn mot hans ålder =)
Som ung tävlade han MsvA i Irland. Vet tyvärr inte så mycket om hans liv där.
Han såldes till Sverige runt 1999 för en stor summa pengar. Han fortsattes att tävla här i Sverige.
Han kom till mig våren 2010. Han tävlas inte just nu men kommer förmodligen att göra det iallafall på klubbnivå.

Ha en trevlig kväll. Själv ska jag plugga lite... Kul -.-'
Nee, bara skojjar lite! =)
// Emma

2011-01-21 @ 16:34:55 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Onsdag 19/1

Skrev inget inlägg igår efter ridningen. Hade mycket läxor...
Dianas lektion gick jättebra! Livius är den "dressyriga" typen. Han går nästan hela tiden samlat. Därför går han lite sakta ibland. Man får driva endel, men tyckte det gick jättebra. Dom verkade trivas i gruppen som bestod av 6 andra elever. Dom flesta hästarna var smått slöa förutom en som var ny. Alla hade koll på sina hästar och arbetet gick smidigt och bra!
Tycker endast att lektionen var väldigt enformig och en aning seg. Nästan halva lektionen gjorde dom halter. Vilket är jättebra att öva på, men lektionen är bara 45 min så en liten stund räcker. Dom hann bara ta två galopper och höll sig bara på spåret... Men det är andra veckan så det blir väll mera varitation =)

Knatte longerades lite på förmiddagen av Diana. Han ville knappt galoppera. Då stannar han bara och vänder. Han är också ganska nervös för spöt. Men man måste hålla det bakom honom för att han ska öka... Han drar också utåt hela tiden. Man får hålla hårt i linan för att den inte ska längas. 
Har ni förslag på hur man kan träna bort det eller hur man ska göra för att få honom att skärpa sig. Tveka inte att kommentera! =D 


Livius och Diana

Ha en trevlig kväll!
// Emma & Knatte
2011-01-20 @ 17:42:23 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hej hej

Hej! Sitter en stund vid datorn innan jag sticker till stallet. Knatte får ledigt idag.... Det är hårt i marken, snön har smält en del så man kan inte rida i hagen och jag kan inte sätta på broddarna själv =(. Diana sa att hom kunde rida Knatte en runda i skogen i mon. Hon är ledig från skolan.. =P Eftersom Diana och Livius ska ha sin första ridlektion på ridskolan i mon! =D Tror det kommer gå jättebra!
Ska bara nämna att jag är avis på hennes nya sadel hon köpt xD Det värkar väldigt skön och man får bra stöd för skänklen.
Hennes gammla sadel var av läder och väldigt utsliten. Ena sömmen sprack på sidan... Så et var dags att köpa ny =) Fast jag är nöjd med min stübben sadel.


Livius sadel.    Allroundsadel Thorowgood T4 - Hög manke

Är också väldigt sugen att shoppa lite till Knatte xD Fast han behöver inget just nu =P Dom nya tränsen är väldigt fina!

Ha det bra!
//Emma

2011-01-18 @ 17:28:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trött....

Nu är man äntligen hemma igen. Vi lastade Knatte vid kvart över 5 och åkte halv 6. Det var pågränsen att vi kom iväg. Hela gårdsplanen var en isbana =(. Men jag fick putta xD  Som sagt så kom vi iväg. Knatte stod som ett ljus =D duktig duktig!
När vi kom fram lastade vi av och lektionen började. Vi hoppade mkt studs, vilket jag tycker är bra. Knatte vill gärna gå i sitt tempo och då kommer vi antingen lite för nära eller långt ifrån bommarna/hinderna. Till slutet av lektionen lyssnade han bättre. Han var mer framåt och aktivare nu när jag hade sporrar ^^.

I slutet hoppade vi en bana. Gick bra, lite slö i vändningen till första hindret vilket gjorde att han kom lite nära. På
andra hindret som ligger på samma långsida höll jag inte imot tillräkligt med ytterskänklen så han hoppade lite nära hinderstöden. Gjorde om den långsidan. Fick honom mer framåt från svängen genom att släppa lite på innertygel och "knacka" med ytterskänklen. Gick mycket bättre!

När lektionen var slut var det Kaos på gårdsplanen. Gruppen efter kom ( Dom ska igentligen inte rida efter oss ), det var minst 8 transporter på den lilla istäckta gårdsplanen. Diana fastnade lite med transporten, som tur kom vi snart låss oc vi kunde åka. I bilen sa Diana att dom sa att dom i gruppen efter jag rida med oss igentligen. Hur tänker dom då ? -.-'  Vi var 4 gruppen idag och en var inte där. Tycker man max kan vara 6 i en hoppgrupp. Men gruppen efter blir vi minst 8....
Hoppas dom löser det!



Så här såg ridhuset ut idag xD
Började med travbommar, sen galoppbommar nere i högra hörnet. (bilden )
Sen höjdes dom till 4 studs kryss i mitten. På långsidan var det först ett kryss längst upp och sen en oxer.
På långsidan till höger höjdes hindret längst upp till ett räcke och den längst ner till en oxer.

Hoppade sedan en bana ( inte den på bilden).
Började längst upp till höger nr 1, fortsatte ner till oxern vid H nr 2, vidare snett igenom på kryssen nr 3a, 3b, 3c, 3d. Bryta av till trav och komma på hindrerna på vänstra långsidan. Hoppar över det lilla hindret och landar i galopp, ett galoppsprång och sen en oxer nr 4a, 4b.
Några hinder landade på ca 80-90 cm.
Rekommenderar övningarna!

Ha en mysig kväll!
//Emma

2011-01-17 @ 20:44:30 Permalink Rid träningar/övingar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hejsan!

Har precis kommit hem från skolan. Haft en lugn dag som vanligt. Ska äta och plugga en snabbis innan Diana och jag sticker till ridskolan för årets andra hoppträning =D. Hoppas Knatte står lika still i transporten som förra gången.
Kommer nog hem ca 8. Då börjar familj annorlunda... Får se om jag hinner titta en stund... Måste kanske plugga lite ^^.
Skriver om träningen senare ikväll.

Ha det bra!
// Emma


Slänger in en bild på Knatte och mig ^^
2011-01-17 @ 15:59:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kvällen 16/1

Hej! Nu sitter jag framför datorn, har tittat på solsidan tillsammans med min familj. Även programmet Ponnyakuten började. Väldigt intressant tycker jag.
Diana och jag tolkade en runda i skogen igår efter hennes häst Livius. Riktigt kul! Ramlade förstås av pulkan några gånger eftersom man var en levande skottbil xD Detta kul ledde till en riktig träningsvärk i ryggen.
 
Idag red vi en runda i skogen. Snön var blöt och tung där det inte var skottat, Knatte snubblade några gånger. Han var pigg som vanligt, ville inte riktigt sammarbeta i en samlad galopp xD
I morgon blir det hoppträning på ridskolan. Ska ha sporrar, acchentränset och kanske ett längre spö denna gången. Han var ganska slö och tung förra veckan. Hoppas han blir lite piggare nu när han också går på en riktig foderstat.

Ha en trevlig kväll!
// Emma

2011-01-16 @ 21:18:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Välkommen!

Välkommen till min nya blogg! Här kommer du att följa mig och min syster med våra två hästar. Vi hyr in våra hästar i Övrabystall och vi tränar på en ridskola i närheten. Följ min utveckling och annat skoj med systrarna Åkesson!

// Emma
2011-01-16 @ 13:22:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0